Bérces Balázs

Kiindulópont, képességek, első benyomás:
Balázs apukája 11. évfolyam 2. felében, nem sokkal az év vége előtt keresett meg azzal, hogy segítsek a fiának, mert nem úgy megy neki a matek, ahogy kellene. Már az első alkalommal pozitív benyomást tett rám. Úgy éreztem kifejezetten jó képességű, gyorsan vág az esze, mindent elsőre megérett. Óra végén mondtam is: hisz neked 5-ösnek kéne lenned matekból.

Első lépések:
Nekiálltunk a közös munkának, de mivel már nem sok volt vissza a tanévből, nem volt sok lehetőség az év végi érdemjegy javítására. Felmértem a hiányosságait és elkezdtük azokat pótolni, minden gördülékenyen ment. Tudtam, hogy jövőre meg lehet az ötös osztályzat, hisz szeptembertől folytatni fogjuk a megkezdett munkát.

Az érettségi éve:
A 12. évfolyam is arról szólt, hogy továbbra is pótoljuk a hiányosságokat, az órai tananyagot elég volt mindig pár mondatban megbeszélni, ha voltak vele kapcsolatban felmerülő kérdések. Könnyű volt Balázzsal dolgozni, láttam a szemében a szikrát, hogy érdekli a dolog és mindent tudni szeretne.

Amikor áttértünk a célirányos érettségire készülésre, kértem tőle, hogy hétről hétre oldjon meg egy-egy régebbi érettségi feladatsort és javítsa is ki magának. Amiket nem tudott azokat pedig mindig átbeszéltük. Hamarosan elég jól teljesített, ezért egy idő után már lazábbra vette a feladatok megoldását, nem mindig hozott nekem kidolgozott feladatsort, de mindig konkrét kérdésekkel érkezett, amiket szeretett volna, hogy megbeszéljük. Középszintű érettségire készültünk, de belefért az időnkbe, hogy a tanóra emelt szintű anyagával is foglalkozzunk.

Ahogy egyre többet matekoztunk, úgy nőtt az ő önbizalma is és a 12. évfolyam 2. félévében már az ő részéről is alapvető elvárás volt, hogy 5-ös érettségit kell írni. (én már korábban is úgy gondoltam) Végül Balázs kiválóan teljesített az érettségin, 92 %-os dolgozatot írt.

Eredményéhez gratulálok. Műszaki vonalon folytatja a tanulmányait, ahol szintén lesz matematika, de nem féltem, megfogja állni a helyét, de adott esetben majd akkor is szívesen segítek!