Bocz Mira

Kiindulópont, képességek, első benyomás:
Mira a 12. évfolyam második félévének a kezdetén keresett meg, épp egy közelgő nagyobb dolgozat előtt állt, első körben erre kellett felkészülnünk. Nagyon szimpatikus benyomást tett rám, jó tanuló volt, akin érződött, hogy matematikából is jó alapokat kapott az iskolában.

A közös munka:
A közelgő dolgozat kapcsán a régebben tanult témaköröket elkezdtük átismételni, feleleveníteni. Próbáltam egy-két dolgot más megvilágításba helyezni, hogy bővítsem az anyaggal kapcsolatos látásmódját, valamint néhány meglevő hiányosságát pótoltuk. Pár óra alatt sikerült jól felfrissíteni a tudását, így a dolgozat jól sikerült.

Mivel már közelgett az érettségi is, a következő cél az volt, hogy próbáljunk abból is minél többet kihozni. Azokra a témakörökre fektettük a hangsúlyt, amik a legkevésbé mentek és közben elkezdtük átbeszélni a régebbi érettségi feladatok megoldásait. Mira hétről-hétre mindig jobban teljesített.

Összegzés:
Rövid közös munkánk arról szólt, hogy rendszereztük Mira meglévő ismereteit, illetve azt néhány aprósággal kiegészítettem. Matematika tudását nem a kezeim alatt szerezte én csak egy kis finom hangolást végeztem a véghajrában, ami arra volt jó, hogy az érettségin még jobban teljesítsen, a megszerzett pontjai egy részében talán az én kezem is benne van.

Érettségi dolgozata 91%-os lett, amihez külön gratulálok, továbbtanulásához sok sikert kívánok!